11.6 C
Sarajevo
16.09.2024

Najjači model do sada: Nokia priprema smartphone s 5 stražnjih kamera

Glasine o najjačem Nokijinom modelu (Nokia 9) internetom kruže već duže vremena, a čini se kako se čekanju bliži kraj te će za manje od mjesec “devetka” biti službeno predstavljena. Iz ove kompanije već su najavili konferenciju koju će održati u Barceloni na Mobile World Congressu 24. februara, a iako naravno ne žele reći šta pripremaju, sve je više dokaza kako će to biti upravo model 9 PureView.

Još krajem prošle godine na YouTubeu se pojavio videozapis Nokije 9 s čak 5 stražnjih kamera sa Zeiss optikom, a krajem prošle sedmice objavljena je teaser fotografija na kojoj se vidi stražnja strana telefona s nekoliko kamera – riječ je o istom uređaju kao i iz videozapisa, uz oznaku #coolnewstuff. Upravo bi, dakle, kamere trebale biti najjači adut nove Nokije i možemo očekivati klasičnu kameru, kameru za zumiranje, širokokutnu kameru te kameru za snimanje objekata sa zamućenom pozadinom, a bit će zanimljivo vidjeti čemu služi peta kamera.

Jedna od zanimljivosti kamera bit će i mogućnost naknadnog fokusiranja objekata, nakon fotografiranja, a trenutno nije poznato koliko će kamera biti s prednje strane.

- OGLAS -

Što se hardvera tiče, spominje se najjači prošlogodišnji Qualcommov čipset (Snapdragon 845), 6 GB RAM-a, 128 GB prostora za pohranu podataka i bežično punjenje baterije s Googleovim “čistim” Androidom (Android One), posljednjom verzijom Pie.

Kako ranije objavljeni video otkriva, s devetkom Nokija nije pratila posljednje trendove u dizajnu pametnih telefona – nema notcha, odnosno hardverskog ureza u ekran, kao niti rupice u zaslonu, a ekran ne ide od ruba do ruba, već ima malo prostora iznad i ispod ekrana. Dijagonala samog zaslona trebala bi iznositi 5,99 inča, a imat će implementiran senzor za otiske prstiju, što je opcija koju će svi korisnici sigurno cijeniti, no nije poznato hoće li imati mogućnost otključavanja uređaja pogledom.

- Advertisement -

Više informacija saznat ćemo za manje od mjesec dana, a do tada ćemo pratiti glasine, kao i teasere iz Nokije te se nadamo da će 9 PureView biti jedan od najboljih telefona za fotografiranje na tržištu.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA