12.7 C
Sarajevo
19.09.2024

Uočeno Google Street View vozilo u Banjoj Luci, snima ulice za Google Maps

Na ulicama Banje Luke uočen je Googleov automobil koji snima ulice ovog grada kao dio tehonologije Google Street View za Google Maps.

Na ulicama Banje Luke uočen je Googleov automobil koji snima ulice ovog grada kao dio tehonologije Google Street View za Google Maps.

Googleov automobil u maju ove godine snimao je na ulicama glavnog grada naše zemlje, a sada je na red došla i Banja Luka.

Google je dodao Bosnu i Hercegovinu na listu zemalja u kojima će Street View automobili voziti 2024. godine. Ovo odgovara oglasu za posao vozača koju je ranije ovog mjeseca objavila DeRisk, kompanija koja sarađuje s Googleom na zapošljavanju vozača.

- OGLAS -

Google Street View je tehnologija predstavljena u Google mapama i Google Earthu koja pruža interaktivne panorame sa pozicija duž mnogih ulica u svijetu.

Pokrenut je 2007. godine u nekoliko gradova u Sjedinjenim Državama, a od tada se proširio na sve veće i manje gradove u zemlji, kao i na gradove i ruralna područja mnogih drugih zemalja širom svijeta.

- Advertisement -

Google Street View prikazuje interaktivne panorame spojenih VR fotografija. Većina fotografija se radi automobilom, ali se neke rade triciklom, motornim sankama , podvodnim aparatima i pješice.

Bosna i Hercegovina je jedna od posljednjih evropskih zemalja u kojoj ne postoji Street View, uz Kipar, Moldaviju, Lihtenštajn, Armeniju, Azerbejdžan, Gruziju i Vatikan.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA