30 C
Sarajevo
19.06.2024

Velike promjene na WhatsAppu: Korisnici više neće moći vidjeti brojeve telefona?

WhatsApp je dosad za povezivanje korisnika koristio njihov broj telefona ili QR kod koji su korisnici mogli skenirati kako bi se povezali i mogli slati poruke. No, u WhatsAppu rade na još jednoj opciji koja bi povećala sigurnost korisnika, ali i omogućila lakši pronalazak i njihovo povezivanje.

Kako je objavio portal WAbetaInfo, koji redovito izvještava o novim i budućim opcijama u WhatsAppu, radi se na razvoju korisničkih imena koja bi korisnici koristili umjesto brojeva telefona. Tačnije, prema trenuto dostupnim podacima, prilikom razmjene poruka, korisnici ne bi međusobno mogli vidjeti brojeve telefona.

Jednom kad korisnici odaberu svoje jedinstveno korisničko ime, moći će ga dijeliti s drugim korisnicima, a da pri tome ne otkrivaju druge osobne podatke. Iako nije jasno kad bi ova opcija mogla postati dostupna korisnicima, zna se da jednom odabrano korisničko ime ne bi bilo trajno, već bi ga korisnici mogli promijeniti u svakom trenutku.

- OGLAS -

Osim toga, u WhatsAppu razvijaju i mogućnost pretrage korisnika po njegovom korisničkom imenu, što bi trebalo olakšati samo pronalaženje korisnika.

Zasad je ovaj opcija u razvoju za veb i Android verziju aplikacije, ali je za vjerovati kako će isto biti dostupno i korisnicima iOS-a u nekom trenutku.

- Advertisement -

Ono što nije poznato je kad bi ova opcija i službeno mogla biti uključena u aplikaciju, ali ako je suditi po ranijim najavama, to bi moglo biti kroz nekoliko sedmica ili mjeseci, piše Zimo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA