12.7 C
Sarajevo
29.02.2024

WhatsApp razvija funkciju za dijeljenje muzike i videa sa smartfona

WhatsApp radi na razvoju nove funkcije svoje popularne aplikacije koja će omogućiti korisnicima da dijele muziku i video tokom poziva.

Ova funkcija se prvobitno povezivala s iOS-om, no čini se da je kompanija priprema i za Android. Slušanje muzike i gledanje videa zajedno sa sagovornikom navodno samo radi kada je aktivno dijeljenje ekrana tokom videopoziva te nije podržano tokom glasovnih poziva.

WABetainfo navodi da će nova funkcija biti dostupna korisnicima uređaja s operativnim sistemima iOS i Android te da će se moći koristiti između različitih platformi. Također, sadržaj će se moći dijeliti sa svim učesnicima videopoziva.

- OGLAS -

Ako ova funkcija zvuči poznato, to je vjerovatno zbog činjenice da Apple već ima nešto slično. Riječ je o funkciji pod nazivom SharePlay, koja je predstavljena 2021. godine, a koja omogućava korisnicima da gledaju video i slučaju muziku putem odabranih aplikacija zajedno, kao i da igraju igre s prijateljima tokom FaceTime poziva.

Ostaje da se vidi da li će funkcija dijeljenja videa i muzike na WhatsAppu funkcionisati za sve muzičke i videoaplikacije, a to ćemo saznati uskoro.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA