12.7 C
Sarajevo
19.09.2024

Zaradio 6,5 miliona kuna za par sati posla

Koliko vrijedi nekoliko sati igranja videoigara i nekoliko tvitova o tome? Milion dolara ako se zovete Tyler Blevins, masi poznatiji kao Ninja – najpraćeniji igrač videoigara u svijetu.

27-godišnjak, koji je poznat i po čestim promjenama boje kose, o novoj igri Respawn Entertainmenta tvitao je 5. februara, te ju je zaigrao pred svojih više od 13 miliona pratitelja na streaming platformi Twitch. Za to, plaćeno mu je oko milion dolara (oko 6,5 miliona kuna), otkrio je izvor za Reuters.

Iznos je to koji reflektira sve veću borbu za dominaciju u žanru battle royale, nakon što je megapopularni Fortnite prisilio velike izdavače poput Electronic Artsa da se u njemu okušaju.
 
Predstavnici Electronic Artsa odbili su komentirati iznose, no potvrdili su da su angažirali i poljsko-kanadskog streamera Shrouda, koji ima gotovo 6 miliona pratitelja na Twitchu te još neke druge, sa svih strana svijeta.
 
Cijena dionica EA-a i tržišna vrijednost porasli su 16 posto, ili 4 milijarde dolara, u tri dana nakon lansiranja Apex Legendsa, a mjesec dana kasnije igra ima 50 miliona korisnika, četvrtinu Fortniteovih 200 miliona.
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA