28 C
Sarajevo
21.08.2025

Nikad ne pravite punjene paprike bez ovog sastojka: Razlika je ogromna, okus je savršen!

Recept za nešto drugačiju verziju punjenih paprika oduševio je korisnike interneta jer se u nadjev dodaje jedan tajni sastojak koji potpuno mijenja i poboljšava okus omiljenog jela.

Nijedno balkansko slavlje ne može se zamisliti bez punjenih paprika i svako ima svoj provjereni recept po kojem priprema ovo omiljeno domaće jelo.

Recept za nešto drugačiju verziju punjenih paprika oduševio je korisnike interneta jer se u nadjev dodaje jedan tajni sastojak koji potpuno mijenja i poboljšava okus omiljenog jela, prenosi Krstarica.

Sastojci:

- OGLAS -
  1. osam svježih paprika srednje veličine;
  2. dvije stotine pedeset grama mljevene teletine;
  3. tri stotine grama mljevene govedine ili junetine;
  4. sto pedeset grama nasjeckanog suhog mesa;
  5. jedan manji crveni luk (nasjeckan);
  6. tri čehna bijelog luka;
  7. peršun;
  8. jedna kašičica mljevene slatke crvene paprike;
  9. pola kašičice bibera;
  10. so;
  11. sto grama riže;
  12. četiri kašike ulja;
  13. četiri decilitra umaka od paradajza;
  14. jedna do dvije kašičice gustina;
  15. tri decilitra vode.

Priprema:

Paprikama odrezati vrhove i očistiti ih od sjemenki, oprati i ocijediti. Mljeveno meso pomiješati, pa dodati suho meso, što će cijelo jelo učiniti još boljim (kažu da potpuno promijeni okus), bijeli luk i crveni luk, peršun, mljevenu crvenu papriku, biber, so i rižu. Izmiješati i napuniti paprike.

- Advertisement -

Prepržiti ih na zagrijanom ulju sa svih strana, dodati umak od paradajza, vode po potrebi i kuhati na laganoj vatri oko pedeset minuta. Pretkraj umiješati gustin razmućen u malo vode.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA