Kombinujemo sočne pileće filete i svježe povrće, a za poseban okus tu je nevjerovatan sos od graška. Za desert spremamo jedinstvenu kombinaciju jagoda i malina obogaćenu sjemenkama bosiljka.
QUESADILLAS SA FILETIMA I POVRĆEM
PICO DE GALLO I SOS OD GRAŠKA
- OGLAS -
JAGODE I MALINE SA SJEMENKAMA BOSIOKA
Sastojci za 3-4 osobe:
- Advertisement -
- 8 El grito tortilja
- 500g rendane Goude ili Edamera
- 400g skuhanog Bingo zaleđenog kukuruza
- ½ šolje sjeckanog peršuna
- 500 g pilećih fileta
- Sol, biber, kumin, korijander, mljevena crvena paprika
- Tabasco ili ljute papričice
- Bijeli luk ili toum umak
- 1 veliki crveni luk, sitno sjeckan
- 1 crvena paprika, sitno sjeckana
- Ulje
PICO DE GALLO
Sastojci:
- 3 Paradajza
- ⅓ šolje sjeckanog korijandera ili peršuna
- 1 manji luk, srebrenac ili ljutika ili vlasac sitno sjeckan
- ⅓ ljute papričice
- 2 kašike soka limuna
- 1 crvena paprika, sitno sjeckana
- sol, biber
UMAK OD GRAŠKA
- 200 g kuhanog graška
- 30 g indijskih oraha
- 60-70 ml vode
- 2 kašike sok od limuna
- 2 kašičice suhog bijelog luka ili touma
- 1 kašičica vlasca
- 2 kašike nutritivni kvasac
- sol, biber
JAGODE SA SJEMENKAMA BOSIOKA
- 450 g zaleđenih jagoda ili malina
- 2 kašike sjemenki bosioka
- 100 g otopljene čokolade
- OGLAS -