11.6 C
Sarajevo
16.09.2024

Novosarajevski prvačići prvog dana škole obradovani novim ruksacima sa školskim priborom

Nova školska godina počela je danas, 2. septembra, a prvi put u školske klupe novosarajevskih osnovnih škola sjelo je 760 prvačića.

Dobrodošlicu prvačićima danas su poželjeli stariji drugari uz prigodan program na školskim priredbama, a kao i prethodnih godina Općina Novo Sarajevo za sve đake prvake obezbijedila je prigodne poklone, nove ruksake sa školskim priborom.

Školske ruksake dobili su učenici prvih razreda deset osnovnih škola s područja Novog Sarajeva: Hrasno, Malta, Grbavica I, Grbavica II, Pofalići, Velešićki heroji, Kovačići, Čengić Vila I, Maarif International Schools Isa-beg Ishaković i Centar Vladimir Nazor.

- OGLAS -

Novosarajevske prvačiće danas je obišao i Općinski načelnik dr. Hasan Tanović uputivši im iskrene čestitke povodom polaska u školu.

“Danas smo u prilici da sa đacima prvacima i njihovim roditeljima proslavimo polazak u osnovnu školu. Jedan svečan, divan dan za njih, a i za nas. U Novom Sarajevu je osam državnih osnovnih škola, jedna privatna i Centar Vladimir Nazor, što znači da smo za svu djecu, ne razdvajajući ih, obezbijedili iste uslove, iste ruksake i pribor”, istakao je načelnik dr. Hasan Tanović.

- Advertisement -

I ove godine, Općina Novo Sarajevo školske ruksake obezbijedila je i za učenike prvih razreda Edukativnog centra Nova Kasaba, koji je područna škola OŠ „Malta“, ali i za prvačiće Prve osnovne
škole „Srebrenica“ – Potočari.

Ovaj već tradicionalni projekat Općina provodi u cilju pružanja podrške obrazovanju i unapređenju obrazovnog sistema, kao i da se svim prvačićima osiguraju jednaki resursi za uspješan početak najvažnijeg životnog poglavlja, a to je obrazovanje.

Svim našim učenicima želimo sretan nastavak školovanja, a našim prvačićima da škola postane mjesto radosti, druženja i sticanja novog znanja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA