19 C
Sarajevo
15.06.2024

Legendarni David Coulthard stigao u Sarajevo i pozvao publiku na “Red Bull Showrun”

“Zaista se radujem ovoj nedjelji u Sarajevu, u centru grada. Vozit ćemo bolid Formule 1 od 14.00 sati”, poručio je Coulthard.
Njegova velika strast za Formulom 1 i dalje traje, tako da je Britanac često u bolidu te ga vozi u različitim dijelovima svijeta.

David Coulthard, britanski vozač Formule 1, danas je stigao u Sarajevo, a povod je njegov nastup na događaju Red Bull Showrun zakazanom za 9. juna.

Coulthard je tokom dana doputovao u glavni grad BiH, gdje će zajedno s ostatkom ekipe Red Bull Racinga napraviti spektakl za pamćenje. Riječ je o vozaču čija je F1 karijera trajala od 1994. do 2008. godine, tokom koje je vozio za Williams, McLaren i Red Bull Racing. Popularni DC je dao veliki doprinos da Red Bull Racing izraste u šampionsku ekipu, a i nakon završetka karijere je ostao dio velike i uspješne porodice. Gledajući statistiku, David je vozio na 246 utrka, upisao je trinaest pobjeda, 62 podijuma, dvanaest pole positiona, osamnaest najbržih krugova i ukupno 535 bodova.

Njegova velika strast za Formulom 1 i dalje traje, tako da je Britanac često u bolidu te ga vozi u različitim dijelovima svijeta. Ovog puta će to učiniti u Sarajevu 9. juna, kada se održava događaj Red Bull Showrun. Grad Sarajevo je među rijetkim u svijetu koji su izabrani kao lokacije za održavanje velikog spektakla.

- OGLAS -

“Prvi put sam u Sarajevu, zapravo sam veoma uzbuđen što sam došao ovdje jer sam čuo za grad, ali nisam bio tu. Let je bio veoma lagan. Krenuo sam jutros iz Monaca, potom sam imao malu pauzu u Beču, a sada sam tu. Sunce sija i radujem se tome da skinem jaknu i stavim svoje naočale, da budem malo turist prije nego počnemo voziti bolid Formule 1. Ono što ljudi mogu očekivati jeste prilika da se približe bolidu Formule 1. Mislim da su uvijek zaista impresionirani bukom, vrstom energije koju bolid posjeduje. Učestvovao sam na mnogo različitih turneja s Red Bullom; uvijek je fantastično doći na nove teritorije i donijeti bolid ljudima umjesto obratno. Ovo je prilika za mene da i dalje vozim Grand Prix bolid. U svojim sam pedesetim i nisam vozio utrku šesnaest godina, ali je to još uvijek veza s nevjerovatnim trkaćim automobilom. U konačnici, ja sam fan sporta. Imao sam sreću da budem vozač, ali i dalje putujem na mnogo utrka s televizijom. Imam i nekoliko različitih događaja koje realizujem s running showcar programom”, izjavio je Coulthard nakon dolaska u Sarajevo.

Također je pozvao publiku da dođe na Red Bull Showrun i uživa u spektaklu.

- Advertisement -

“Zaista se radujem ovoj nedjelji u Sarajevu, u centru grada. Vozit ćemo bolid Formule 1 od 14.00 sati”, poručio je Coulthard.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA