17 C
Sarajevo
20.08.2025

U potrazi ste za laganim voćnim desertom? Torta od jagoda i badema je idealna ljetna poslastica

Torta od jagoda i badema jedna je od onih koje je se samo zamute, izliju i ispeku. Nevjerojatno je sočna zahvaljujući jagodama u dodanim u tijesto, a okus voća divno se slaže s bademima.

Torta od jagoda i badema – sastojci:

125 g integralnog pšeničnog brašna

- OGLAS -

60 g maslaca, otopljenog

50 g smeđeg šećera

- Advertisement -

40 g bademovog brašna

120 ml mlijeka

1 srednje jaje

35 g banane, pasirane

8 g praška za pecivo

2-3 pune šake jagoda (300-400 g)

listići badema, za ukras, po želji

Torta od jagoda i badema – priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.

Miksajte jaje i šećer nekoliko minuta, zatim postupno dodajte mlijeko, rastopljeni maslac i pasiranu bananu te nastavite miješati ručno.

Pomiješajte brašno, bademovo brašno i prašak za pecivo. Umiješajte brašnastu u mokru smjesu malo po malo, povremeno miješajući. Konačna konzistencija mora biti kremasta i bez grudica.

Zatim dodajte dvije šake svježih jagoda, promiješajte ručno i ulijte smjesu u kalup za tortu promjera 16 cm. Po vrhu poslažite jagode i listiće badema.

Pecite kolač na najnižoj rešetki pećnice oko 45 minuta. Provjerite čačkalicom nakon 40 minuta. Isključite pećnicu i ostavite kolač da odstoji u pećnici s malo otvorenim vratima još nekoliko minuta.

Kolač poslužite ohlađen.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA