22 C
Sarajevo
30.04.2024

Posjetili smo sajam knjiga: Popusti, sadržaj za najmlađe, promocije i pokloni

Internacionalni sarajevski sajam knjiga, 35. po redu, pod motom “Riječ”, počeo je danas u Centru Skenderija – dvorani Mirza Delibašić, i to tradicionalnim darivanjem knjiga domaćina sajma prvim posjetiocima.

Na sajmu učestvuje, u svim dvoranama Skenderije, na površini od 10.000 kvadratnih metara, 150 izdavačkih kuća koje će do 22. aprila predstaviti 130 novih knjiga i 175 autora i promotora na 86 promocija u Bosanskoj kući u dvorani “Mirza Delibašić”.

Promocije novih autorskih izdanja održavat će se i u Domu mladih, Foajeu, VIP salonu, te na Platou Skenderije.

- OGLAS -

Na sajmu, koji je odavno stekao reputaciju najveće i najznačajnije manifestacije posvećene autorima, knjigama i čitaocima, bit će održani i okrugli sto o prevođenju i autorskim pravima, stručni i naučni skupovi, kao i susreti pisaca iz regiona.

Ulaz na sajam je besplatan, a popusti idu od 20 do 80 posto. Hakikat Kitabevi, izdavačka kuća iz Turske, i ove godine svim posjetiocima sajma dijeli besplatne knjige.

Osim promocija upriličeni su i brojni sadržaji.

Mogobrojne institucije i izdavači priredili su i 27 izložbi, organizovane su čitaonice i radionice, a najavljuju se performansi i specijalni program za mlade u Domu mladih.

Posjetioci sajma također imaju priliku posjetiti štand Face TV-a i kupiti knjigu “Rat uživo” Senada Hadžifejzovića.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA