8.8 C
Sarajevo
28.04.2024

Preminuo poznati britanski muzičar Steve Harley

Britanski muzičar Steve Harley preminuo je u 74. godini života.

Vijest o njegovoj smrti podijelila je njegova porodica, koja se oglasila na službenoj Facebook-stranici njegovog glam-rock benda Cockney Rebel.

“Shrvani smo što moramo objaviti da je Steve, naš divni suprug, otac i djed, preminuo u miru kod kuće pored članova svoje porodice. Pjev ptica iz njegove šume koju je toliko volio pjevao je za njega. Njegov dom ispunjen je zvukovima i smijehom njegovih četvero voljenih unučadi”, pisalo je na početku.

- OGLAS -

Iako uzrok smrti u ovom trenutku nije otkriven, pokojni muzičar je sredinom februara u izjavi za svoju veb-stranicu i društvene mreže objavio da otkazuje sve datume turneje zbog liječenja raka.

“Steve je dobio ogromnu utjehu zbog dobrih želja svih svojih fanova tokom borbe s rakom i znamo da bi vam želio svima duboko zahvaliti na vašoj ljubavi i podršci tokom njegove karijere i tokom njegove bitke do kraja”, nastavili su.

Porodica je istakla da će im on očajnički nedostajati te zbog toga mole da ih se poštuje tokom procesa tugovanja.

Inače, Harley je najpoznatiji kao suosnivač britanskog benda Cockney Rebel, koja je objavila kultni hit “Makes Me Smile (“Come Up and See Me”, koja je postala hit broj jedan u Ujedinjenom Kraljevstvu 1975. godine, a uz to je obrađena više od sto puta od objavljivanja).

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA