22 C
Sarajevo
08.07.2025

Preukusno i lako za napraviti: Recept za čokoladni kolač koji ne deblja

Istina je da se teško oslobađamo dugogodišnjih navika, međutim, postoje alternative koje su podjednako dobre, po pitanju okusa, a koje su zdravije i preporučljivije rješenje.

Ukoliko vodite računa o ishrani ili ste na specifičnom režimu, a imate želju za slatkišima, postoji ukusno i lako rješenje za vaše probleme.

Ozloglašene „tri bijele smrti“ (šećer, so i bijelo brašno) jesu omiljene namirnice u skoro svakom domaćinstvu, ali već godinama ljekari i stručnjaci dijele savjete da se unos istih smanji na najmanju moguću mjeru.

Istina je da se teško oslobađamo dugogodišnjih navika, međutim, postoje alternative koje su podjednako dobre, po pitanju okusa, a koje su zdravije i preporučljivije rješenje.

- OGLAS -

Dakle, ako su vam sa spiska namirnica izbrisani šećer, so i bijelo brašno, ili ako ste na određenom režimu ishrane, ova poslastica je pravo rješenje.

Sastojci:

- Advertisement -

dvoje jaja;

dvije banane;

dvije kašike kakaa;

deset grama praška za pecivo;

sedamdeset grama crne čokolade;

30-50 mililitara mlijeka.

Priprema:

Pomiješajte zrele banane, jaja i kakao. Stavite u blender ili umutite mikserom. Prespite u pleh i pecite na 180 stepeni nekih 25 minuta. Ohlađeni kolač prelijte otopljenom crnom čokoladom u malo mlijeka. Jedite vruć ili ohladite u frižideru.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA