17.7 C
Sarajevo
19.05.2024

Ramazanska poslastica: Evo kako napraviti omiljeno piće Poslanika

Nabeez treba konzumirati u roku od 12 sati nakon namakanja na sobnoj temperaturi i dva do tri dana ukoliko je u frižideru. Nakon ovog roka će početi fermetirati


Nabeez/nabidh voda bila je omiljeno piće poslanika Muhameda. Pravi se na jednostavan način, a idealna je za konzumiranje tokom mjeseca ramazan.


Ima alkalizirajuća svojstva, što znači da jača kosti, štiti od hroničnih bolesti, sprečava pojavu kancerogenih ćelija i efikasno izlučuje toksine iz organizma. S obzirom na to da sadrži veću količinu vlakana, također može poboljšati probavu.

- OGLAS -


Kako se pravi nabeez/nabidh voda


Koristite 12 hurmi bez košpica ili osam kašika suhog grožđa i četiri čaše vode. Hurme ili grožđice namočite u vodu i držite ih na hladnom mjestu.

- Advertisement -


Prekrijte čaše krpom. Voće ostavite natopljeno osam do 12 sati, a najbolje preko noći. Nakon toga ga možete izmiksati ili jednostavno popiti zaslađenu vodu pa pojesti.


Nabeez treba konzumirati u roku od 12 sati nakon namakanja na sobnoj temperaturi i dva do tri dana ukoliko je u frižideru. Nakon ovog roka će početi fermetirati i pretvoriti se u alkohol, piše Hanuma.ba.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA