12.7 C
Sarajevo
19.09.2024

Robertu Dacešinu otkazali još jednu saradnju zbog stava o udžbenicima u RS-u!

FACE TV vas obavještava da Robert Dacešin od oktobra nastavlja saradnju s FACE TV. Unatoč nasrtajima na slobodarsko mišljenje, Robert Dacešin i FACE TV kreću u nove pustolovine.

Nakon vijesti da je Alternativna televizija (ATV) zbog izjave o novim udžbenicima iz RS-a otkazala saradnju s travel blogerom iz Banje Luke Robertom Dacešinom, bh. pustolov je objavio da mu se dogodila ista stvar s jednim brendom.

Naime, Dacešin je putem Instagrama podijelio story u kojem dijeli e-mail u kojem mu brend otkazuje saradnju.

“Dragi Roberte, u ime agencije i klijenta kojeg zastupamo, moram ti reći da nam je bilo zadovoljstvo oblikovati koncepte za objave koje smo računali da ćeš objavljivati u cilju pozitivne promocije našeg brenda i proizvoda”, napisali su na početku.

- OGLAS -

“Međutim, zbog nedavne objave koja je pokrenula političke diskusije u domaćim medijima, naš klijent se našao u situaciji da mora poštovati viziju neutralnosti, koju njeguje od samog osnivanja. Zbog toga smo u obavezi da stopiramo našu planiranu saradnju”, nastavili su.

“Svakako bismo sačekali da prođe trenutni medijski val koji je naišao, nakon toga bismo svakako razmotrili situaciju nastavka komunikacije i realizovanje osmišljene kampanje. Razumijemo da svako ima pravo na svoje stavove, ali kao brend koji se godinama trudi da ostane izvan političkih tema, naš klijent mora ostati dosljedan svojoj viziji. Nadamo se da razumiješ ovu odluku”, dodali su.

- Advertisement -

Dacešin je u objavi napisao da razumije njihovu odluku.

Podsjećamo, Dacešin je prije nekoliko dana otkrio šta misli o novim udžbenicima prema kojima djeca iz RS-a trebaju učiti. Smatra da nije korektno da na ovaj način uče o ratu iz devedesetih.

“Nije fer. Kao neko koga prate tu i tamo neki ljudi, ponekad osjetim potrebu da se oglasim po pitanju nekih ne toliko putničkih stvari. Potpuno neplanski jutros otvorih vijest da se u RS od sada u devetom razredu poseban dio od deset časova posvećuje ratu koji nam se desio. Navodi se u tekstu dalje da se u tim udžbenicima Karadžić i Mladić spominju kao heroji, Alija kao hitlerski orijentisan, kao i da o Srebrenici nema ni riječi”, naveo je u dijelu objave prije nekoliko dana.

Nakon ove objave, Alternativna televizija je nakon četiri godine naprasno prekinula saradnju s Dacešinom napisavši da su menadžment i uređivački kolegij ATV-a, šokirani njegovim izjavama i stavovima te da njegove emisije više neće biti dio programske sheme.

FACE TV vas obavještava da Robert Dacešin od oktobra nastavlja saradnju s FACE TV. Unatoč nasrtajima na slobodarsko mišljenje, Robert Dacešin i FACE TV kreću u nove pustolovine i  donose najzanimljivije turističke putopise u kojima ćete, sigurni smo, svi uživati.

Naime, od subote, 19. oktobra 2024., odmah nakon „Centralnog dnevnika“ sa Senadom Hadžifejzovićem“, počinje se emitirati druga sezona serijala „Upoznajmo svijet sa Robertom Dacešinom“.


- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA