6 C
Sarajevo
06.11.2024

Isprobajte sjajan trik, krompir će vam biti hrskav i ukusan

Uz ovaj jednostavan trik, priprema krompira može postati još bolja, a rezultat će vas oduševiti.

Krompir je nezaobilazan sastojak u mnogim jelima. Zbog svoje hranjivosti, zasitnosti i svestranosti, omiljen je i među odraslima i djecom. Uz ovaj jednostavan trik, priprema krompira može postati još bolja, a rezultat će vas oduševiti.

Jedan od ključnih savjeta za dobro skuhan krompir je dodavanje sirćeta tokom kuhanja. Sirće najčešće već imamo u svojim ostavama, a evo kako može unaprijediti okus i teksturu krompira.

Zapravo, bijeli krompir, zbog većeg udjela skroba, savršen je za pripremu pirea, dok je tvrđi krompir idealan za pržene ili pečene krompiriće.

- OGLAS -

Trik je vrlo jednostavan. Tokom kuhanja krompira, nakon petnaest minuta, dodajte so i malo sirćeta. On pomaže u stvaranju tanke kore na površini krompira, što čini da on zadrži svoj oblik i teksturu.

Bitno je ne pretjerivati s količinom sirćeta, jer krompir može postati previše gorak. Za četiri ili pet krompira, dovoljna je jedna kašika sirćeta.

- Advertisement -

Ako nemate sirće, možete koristiti sok od limuna kao alternativu. Ova metoda ne samo da čini krompir još ukusnijim, već i dodatno naglašava njegov prirodni okus.

Ukoliko nakon kuhanja krompir zapečete dobit će hrskavu koru uz mekanu unutrašnjost, a ako ga spremate kao pire sirće će mu poboljšati okus.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA