15.5 C
Sarajevo
21.05.2024

Stručnjakinja za veze pojašnjava zašto se zaljubljujemo u osobu koja ne želi biti s nama

Stručnjakinja za veze Sabrina Zohar iz Kalifornije objasnila je s čim je to povezano i zašto nam se to dešava.

Sigurno ste se nekad tokom života našli u takvoj situaciji. Vi ste se zaljubili „do ušiju“, a on/ona ne želi da bude s vama. Pa onda patite i patite…

Stručnjakinja za veze Sabrina Zohar iz Kalifornije objasnila je s čim je to povezano i zašto nam se to dešava.

Ona je na TikToku objavila video u kojem je objasnila zašto ljudi ne mogu da prebole i puste nekoga ko nije zainteresiran za njih. Prema njenim riječima, takve situacije su povezane s događajima iz djetinjstva.

@sabrina.zohar Why do you want someone who doesnt want you back? #limerence #datingadvice #corebeliefs #anxiousattachment #breadcrumbing #breadcrumbs #dating101 #movingon #breakup ♬ original sound – Sabrina Zohar
- OGLAS -

“Želite li da znate zašto ste toliko zaljubljeni u nekoga ko ne želi da bude u vezi s vama? Zato što ste zamislili da ste sigurni samo ako imate tu osobu. Ponašate se kao da ste tu osobu stavili na pijedestal i kao da ste ponovo u odnosu dijete  roditelj. Osjećate se kao da niste dovoljno dobri i da vas niko nikada neće voljeti zato što su vas roditelji naučili da su vam oni jako potrebni”, ispričala je Sabrina u videu koji je pregledalo više od 600.000 ljudi.

“Sada mislite da morate da zaslužite nečiju ljubav. Ako u tome ne uspijete, mislite da s vama nešto nije dobro. Stalno trčite za istim ljudima, sve dok ne osjetite da ste vrijedni. Svoju simpatiju morate da gledate kao svakog drugog čovjeka i da shvatite da nije najnevjerovatnija osoba koju ste ikad upoznali”, dodala je Sabrina.

- Advertisement -

“Prestanite da idealizujete tu osobu”, zaključila je.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA