Kineska salata idealna je za trenutke kada želite iznenaditi svoje goste drugačijim, ali ujedno i ukusnim jelom.
Iako je ruska salata prepoznatljivija, kineska salata uz to što je kremasta i osvježavajuća, idealno se uklapa uz pečenje, sarmu ili bilo koji svečani ručak.
U ovoj salati kombinuju se jednostavni sastojci koji daju bogat ukus. Kineska salata idealan je izbor za osobe koje vole lagane priloge.
Potrebni sastojci:
200 grama riže, 200 grama salame, tri šoljice vode, 180 grama kisele pavlake, 100 grama majoneze, jedna kašika soli, četiri kisela krastavca, četiri kuhana jaja
Priprema:
Rižu skuhajte u slanoj vodi te ostavite da se ohladi. Kuhana jaja isjeckajte sitno, kao i salamu i krastavce. U posudi pomiješajte pavlaku i majonezu, a zatim dodajte jaja, salamu i krastavce.
Ohlađenu rižu dodajte smjesi i sve sjedinite. Prije serviranja potrebno je da salatu ostavite u frižideru neko vrijeme.