Donosimo vam recept koji će zasigurno naći mjesto na vašoj trpezi.
Sastojci:
250 grama mladog luka;
400 mililitara jogurta;
250 grama sitnog sira;
četvero jaja;
250 grama brašna;
jedna kašičica praška za pecivo;
susam.
Priprema:
Mladi luk operite, očistite i isijecite, pa izdinstajte. U većoj činiji pjenasto umutite jaja i so. Postepeno dodajte jogurt, pa dobro umutite.
Dodajte prosijano brašno sa praškom za pecivo, pa dobro promiješajte. Zatim dodajte sir i izdinstan mladi luk. Sve sastojke sjedinite. Tepsiju premažite uljem i pospite malo brašna, pa ravnomjerno izlijte smjesu. Preko pospite susam.
Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni, dok kora ne porumeni, oko četrdeset minuta, a čačkalica ne izađe čista iz sredine. Sačekajte da se pita prohladi, pa je isijecite i poslužite, prenosi CDM.