Za ovim receptom su svi poludjeli: Jeste li čuli za tjesteninu “Oženi me”?

Ukoliko pripremite tjesteninu "Oženi me" sa škampima, možda dobijete ponudu za brak.
- Advertisement -

Ljubav definitivno ulazi na usta. Ukoliko pripremite tjesteninu “Oženi me” sa škampima, možda dobijete ponudu za brak.

Potrebno vam je:

340 grama kalamarata ili rigatoni tjestenine;

- OGLAS -

45 grama očišćenih škampi;

40 grama isjeckanog sušenog paradajza u ulju;

- OGLAS -

dvije velike kašike ulja;

kašika i po namaza od sušenog paradajza;

- OGLAS -

pet većih glavica bijelog luka;

kašika i po brašna;

240 mililitara bijelog vina;

200 grama pavlake;

65 grama dimljene paprike;

kašičica i po sušenih italijanskih začina;

120 grama pilećeg bujona;

150 grama izrendanog parmezana i svježi bosiljak.

Priprema jela

Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi, iscijedite i ostavite sa strane. Zagrijte dvije kašike ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte škampe i pecite dok ne porumene s obje strane. Prebacite ih u posudu i ostavite sa strane.

U tiganj stavite sušeni paradajz, namaz od paradajza i bijeli luk. Neprestano miješajte dok ne zamiriše. Dodajte brašno i nastavite miješati. Naspite vino i kuhajte još otprilike dvije minute.

Dodajte pileći bujon, pavlaku, parmezan, italijanske začine i papriku. Smanjite vatru na srednju i nastavite kuhati, povremeno miješajući, dok se malo ne zgusne.

Smanjite vatru na slabu jačinu i u tiganj dodajte tjesteninu i škampe. Kuhajte i miješajte dok se sve ne sjedini otprilike tri minute. Sklonite sa šporeta i stavite bosiljak. Prijatno!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA