16.6 C
Sarajevo
20.05.2024

Bizaran slučaj: Transrodna žena tužila bivšeg jer je bacio njene hirurški uklonjene testise

Brianna Kingsley, 40, prošle godine je podnijela tužbu u kojoj se navodi da njen bivši, William Wojciechowski, 37, “zadržava posjed mojih hirurški izvađenih testisa, sačuvanih u tegli, koji se čuvaju u frižideru pored jaja.”

Zahtijevala je hitan povratak njenog “uzorka ljudskih ostataka” u njenoj rukom pisanoj izjavi pod zakletvom, uz odštetu od 6.500 dolara.

„Govorimo o mojim testisima. …Željela sam ih u svom frižideru – ne njegovom,” rekla je Kingsli na sudskom ročištu. “Šteta je bila gubitak ovih testisa.”

- OGLAS -

Wojciechowski je u međuvremenu rekao da je već bacio testise – i podnio protivtužbu za isti iznos, tvrdeći da je bio “ponižen” izvještavanjem o ludom slučaju od strane “svjetskih novinskih kuća”, objavio je Detroit News.

Međutim, okružni sudija Jeremy Bowie odbacio je obje njihove tvrdnje, nazivajući cijelu stvar “pranjem” tokom rasprave u srijedu – dodajući da se na njegovu odluku ne može uložiti žalba, navodi agencija.

- Advertisement -

Sudija je napomenuo kako je bilo teško izračunati potencijalnu štetu u bizarnom slučaju.

„Mogu da stavim iznos u dolarima, recimo, ako ste izostali sa posla za 16 dolara na sat“, rekao je.

„Ali što se tiče testisa, ne mogu stvarno da ih brojim.”

Sudac je rekao da je Kingsley imala priliku da vrati njene testise kada ju je zamjenik šerifa okruga Oakland otpratio do kuće njenog bivšeg u januaru 2023.

U to vrijeme, Kingsley je upravo izašla iz zatvora, gdje je provela tri dana i kažnjena je sa 100 dolara zbog kršenja naloga za ličnu zaštitu koji je izdao protiv nje, izvještavaju Detroit News.

“Dozvoljavamo jednokratnu posjetu šerifu u ovakvim situacijama da se ljudi vrate po svoje stvari”, rekao je Bowie.

“Gospođa. Kingsley tada nije uspio izvaditi testise iz frižidera. … Ako su joj bili toliko važni, imala je priliku da ih zgrabi, a nije”, rekao je on tokom saslušanja.

Wojciechowski je rekao sudiji da je izbacio testise u julu.

„Gnjeli su u mom frižideru, i bilo je odvratno – unutra imam hranu koju sam htio da jedem“, rekao je. “Nije ih držala u kontejneru za biološku opasnost kao što je trebala.”

Rekla mu je da je njena operacija u bolnici Henry Ford u martu 2022. koštala 20.000 dolara, ali je napomenula da je država pokrila troškove jer je ona invalid, navodi agencija.

“Država je to platila, vi niste. Nećete se nepravedno obogatiti”, rekao joj je sudija.

Njih dvoje su rekli da su se upoznali na Facebook zajednici u aprilu 2020. i da su se zajedno uselili u jesen 2021. u kuću koju je kupio Wojciechowski. Raskinuli su u decembru 2022.

Kingsley je rekla da je stavila testise u teglu i spremila ih u frižider „jer se sa traumom nosim sa komedijom. Shakespeare je to učinio.”

Otišla je do kuće Wojciechowskog drugi put nakon što je uzela svoje stvari, ali je on rekao da joj je odbio ulazak jer je smatrao da ga ona maltretira.

 

U oktobru 2020. Kingsley se izjasnila krivom za prekršaj i osuđena je na dva mjeseca kazne nakon što je na Božić povukla nož nad svojom tadašnjom cimerkom, također trans ženom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA