Recept za čokoladnu tortu sa piškotama koju morate probati.
Sastojci:
200 g piškota
100 g mliječne čokolade
100 g čokolade za kuhanje
200 ml slatke pavlake
100 ml mlijeka
100 g mljevenih lješnaka
(+ 20 g za posipanje)
Za preliv:
100 g čokolade za kuhanje
1 kašika ulja
30 g bijele čokolade
Priprema:
Piškote isijecite na manje komade. Zagrijte slatku pavlaku i mlijeko pa dodajte izlomljenu čokoladu i miješajte dok se ne istopi. U smjesu dodajte mljevene lješnike, promiješajte i sačekajte da se malo prohladi. Sjedinite piškote i čokoladnu smjesu i sipajte u kalup obložen folijom. Tortu ostavite u frižider da se ohladi (ako je moguće preko noći). Zatim je prelijte glazurom koju ćete pripremiti tako što ćete na pari otopiti čokoladu sa kašikom ulja. Na pari otopite bijelu čokoladu sa malo ulja i napraviti željene šare na torti i pospite je mljevenim lješnacima.