11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Da li ste znali da postoji Muzej odvratne hrane?

Popularnost ovog čudnog muzeja je postala globalna, pa se uz švedski ogranak, otvara isti takav u Los Anđelesu. Ulaznice koštaju 15 dolara po osobi radnim danima i 18 dolara vikendom, što je svakako velika cena koju treba platiti da vam se nešto zgadi.

Međutim, kada je hrana u pitanju, ukusi su različiti, i svakako o njima ne vrijedi raspravljati, a muzej je tu da eventualno pomiri ili bar predstavi različitosti.

Muzej nudi jedinstveno iskustvo raznih mirisa i ukusa na 400 kvadratnih metara, gdje posjetioci mogu osetiti miris, ukus i taksturu različitih namirnica koje se smatraju “odvratnim” širom svijeta. Ovdje su izložene različite vrste iznutrica, pečenih glodara, svakojakih buba i insekata, kao i razna pića pravljena od svega i svačega, odnosno oko 80 različitih “namirnica” skupljenih sa svih krajeva sveta.

- OGLAS -

Iako su mnogi muzeji koji se odnose na hranu u posljednje vreme uglavnom bili samo prilike za nove selfije, Muzej odvratne hrane je tu da ljudima pomogne da nauče da kritički razmišljaju, i da se otarase svih predrasuda.

 

Video: youtube.com
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA