16 C
Sarajevo
21.09.2024

Dobitnici Oscara otkrili gdje čuvaju vrijedne statue: Od sefova do toaleta

Holivudske zvijezde dobitnici prestižne nagrade Oscar otkrili su nakon osvajanja najvrijednije filmske nagrade da statue Oscara čuvaju na različitim mjestima, pa tako Penelope Cruz svoju statuu drži u posebnoj prostorijiu koju dozvoljava prijateljima da uđu, piše Azra. 

-Nisu sakriveni, naprotiv, možemo ih vidjeti u uglu. Ako nekome nedostaju, može jednostavno otići i uzeti ih. Ali kada završi, ostavlja ih tu gdje im je mjesto i vraća se u dnevni boravak- rekla je glumica.

- OGLAS -

Glumac Tom Hanks dobitnik je dva Oskara u dosadašnjoj karijeri, prvi je za najboljeg glumca za ulogu u filmu “Filadelfija”” 1994. godine, a drugi za “Forrest Gump” samo godinu kasnije. Hanks je na crvenom tepihu izjavio kako trofeje drži na polici pored svih ostalih koje je njegova porodica prikupila.

- Advertisement -

Ovogodišnja dobitnica Oscara za najbolju glumicu Olivija Colman izjavila je kako će novu nagradu držati na posebnom mjestu, u svom krevetu.

-Moj muž još uvijek ne zna za ovu odluku, a neće mu ni smetati- kroz smijeh je izjavila Olivia.

Glumica Gwyneth Paltrow priznala je da se ponekad plaši statue Oscara koja se nalazi u njenom vlasništvu, pa je zbog toga drži na mjestu gdje je ne može vidjeti.

-Držim Oscara na polici iza knjiga jer mi je jako čudan. Čak i nakon što sam ga dobila, nisam ga postavljala direktno na policu nego sam ga čuvala sakrivenog. Mislim da je razlog tome činjenica da sam ga dobila u teškom periodu života pa me sad asocira na toizjavila je Paltrow.

Glumac Jamie Foxx svog Oscara povjerio je svom menadžeru koji se pored toga, brine i za druge glumčeve stvari.

-Moj menadžer čuva mog Oscara kod sebe u kući jer je kod mene previše “prometno”- rekao je Foxx.

Kate Winslet svoju statuu Oscara čuva u svom kupatilu, a ovu situaciju objasnila je činjenicom da mnogi njeni gosti žele da vide i u rukama drže statuu, pa je zbog toga odlučila odložiti je u toalet kako bi je nakon svakog “pozajmljivanja” dezinfikovala i vratila uredno na njeno mjesto.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA