7 C
Sarajevo
26.02.2024

Male tajne o seksu: Lijeva je strana klitorisa najosjetljivija…

Prema anatomiji tijela, u seksu si ne odgovaraju svi ljudi jednako, tvrde stručnjaci. Kao što smo svi različitih visina i težina, tako su i proporcije, dubine i širine naših intimnih područja različite. To je razlog zbog kojeg vam seks s partnerom koji načelno ima dobru tehniku može biti loš, piše Handbag.com. 

Lijeva strana je osjetljivija

Iako je cijeli klitoris prepun živčanih završetaka, njegov gornji lijevi kvadrant je najsenzibilniji na podražaje, pokazale su studije. Smatra se kako je zbog toga i najugodnija stimulacija klitorisa kružnim pokretima koji završavaju na njegovom vrhu.

Igre bez granica

Da žene mogu dovijeka doživljavati orgazme nije mit, tvrde stručnjaci. Oni su otkrili kako ne postoji ograničenje broja orgazama koji žena može postići dok je seksualno stimulirana, iako takve intenzivne aktivnosti mogu izazvati otečenost i peckanje vaginalnog područja. Za razliku od muškaraca, ženama nije potreban oporavaka nakon orgazma, a vrijeme između svakog sljedećeg samo se skraćuje.

- OGLAS -

Svi su ljepši nakon seksa

Nakon seksa povećavaju se razine ženskog spolnog hormona estrogena u krvi, zbog čega kosa izgleda sjajnije, koža glađe, a oči veće i bistrije.

Za vrijeme ovulacije žene žele seks više nego muškarci

Zahvaljujući prirodnom utjecaju viška muškog spolnog hormona testosterona u krvi, žene su za vrijeme ovulacije iznimno raspoložene za seks. Također, tada je i bolja cirkulacija krvi do genitalnih područja, što olakšava postizanje orgazma.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA