15 C
Sarajevo
22.10.2024

Neodoljiv recept za ručak: Napravite piletinu punjenu sirom i špinatom

Ovaj recept idealan je za lagani ručak.

Ukoliko vam je ponestalo ideja za ručak, isprobajte ovaj ekstralagani recept za piletinu punjenu sirom i špinatom.

Sastojci:

jedan paket odmrznutog i ocijeđenog špinata;

- OGLAS -

jedna šoljica naribanog topivog sira;

dvije kašike nasjeckanog svježeg peršuna;

- Advertisement -

dvije kašike naribane korice limuna;

jedna kašika bijelog luka u prahu;

jedna kašičica soli;

1/8 kašičice mljevenog muškatnog oraščića;

četiri komada pilećih prsa bez kostiju i kože;

1/4 kašičice mljevenog bibera;

jedna kašika ekstradjevičanskog maslinovog ulja;

jedna kašika limunovog soka, plus kriške za posluživanje.

Priprema:

Zagrijte rernu na 220 stepeni. Pomiješajte špinat, sir, peršun, koricu limuna, bijeli luk u prahu, 1/2 kašičice soli i muškatni oraščić u srednjoj posudi dok se smjesa ne sjedini.

Debele komade prsa izrežite samo s jedne strane, posolite i pobiberite, pa napunite smjesom te otvoreni kraj zatvorite čačkalicom.

Zagrijte ulje u tavi te pržite punjenu piletinu oko četiri minute sa svake strane, dok ne porumeni. Oprezno je okrećite kako se smjesa ne bi izlila.

Potom prebacite u pleh za pečenje i pecite oko osamnaest minuta. Servirajte tako što ćete svaki komad poprečno prerezati, kako bi se vidjelo atraktivno punjenje.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA