-6.2 C
Sarajevo
24.11.2024

Radi se od mljevenog mesa i pire krompira, nije musaka, ali je za prste polizati

Iako je sličan britanskoj pastirskoj piti, Francuzi su svoj recept prilagodili čestim viškovima i ostacima pečenog mesa nakon ručka, koje umjesto da bacaju, kombiniraju za složenac uz pire krompir.

Ovaj bogati i slasni ručak gotov je za pola sata, a priprema ne može biti jednostavnija. Sve sastojke redom posložite u vatrostalnu zdjelu pa zapecite i poslužite uz čašu vina. Evo recepta…, prenosi Slobodna Dalmacija.

 

Sastojci:

1 kg krompira
100 ml mlijeka
50 g margarina
2 luka
250 g mljevenog mesa
50 ml ulja
sol, biber

- OGLAS -

 

Priprema:

- Advertisement -

Operite, očistite i izgnječite krompir pa dodajte mlijeko i margarin i napravite pire. Isjeckajte luk na sitno pa ga popržite na ulju. Zatim dodajte meso, posolite ga i popaprite pa sve kratko prodinstajte. 

Uljem namažite vatrostalnu zdjelu te na dno stavite polovicu pire krompira. Preko toga stavite mljeveno meso pa na vrh ostatak pire krumpira. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni otprilike 30 minuta.

Prijatno!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA