9 C
Sarajevo
21.10.2024

Rihanna sa partnerom kupuje fudbalski klub: Želi biti dio šampionske titule

Tranmere, koji trenutno nastupa u četvrtom rangu engleskog fudbala, uskoro bi mogao da dobije novog vlasnika.

Ni manje ni više nego svjetski poznatu pjevačicu Rihannu, koja želi da kupi ovaj klub zajedno sa svojim dečkom Rakimom Mayers, poznatijem kao „Asap Rocky“.

Čak su njih dvoje već poslali ponudu, u iznosu od 15 miliona funti. Njihov advokat, koji takođe učestvuje u ovom poslu, u izjavi za engleske medije potvrdio je istinitost ovih navoda.

- OGLAS -

„Pregovori su počeli i blizu smo ostvarenja cilja. Uskoro bi trebalo da se sklopi ugovor, a Rihannu ćemo gledati na utakmicama u popularnoj Ligi 2“, rekao je Takopino.

Pjevačica navodno želi da Tranmere posle određenog perioda uvede u elitni ang engleskog fudbala, pa se čak pominje i osvajanje titule prvaka Engleske. Za sada ta priča djeluje kao naučna fantastika.

- Advertisement -

Trenutni vlasnik Tranmerea Mark Palios istakoa je da nema ništa protiv prodaje kluba, sve u cilju napredovanja. Ukoliko bi pomenuti novac ušao u klub, Tranmere bi defititivno bio među finansijski najbolje stojećim ekipama u ovom rangu engleskog fudnala.

Trenutno, Tranmere je na tek 16. pozici, sa samo 14 bodova. Eventualnoj novoj vlasnici navijači ovog kluba već šalju poruke podrške preko društvenih mreža, uz nadu da će njihovi ljubimci napokon krenuti ka višim rangovima.

Tranmere je uglavnom tokom historije igrao u trećem ili četvrtom rangu engleskog fudbala, bili su čak i petoligaši. Najveći uspjeh ekipa je ostvarila 2000. godine kad je stigla do finala Liga Kupa, gdje je poražena od Leicestera sa 2:1.

Klub igra utakmice na „Prenton Parku“ kapaciteta 16.567 mjesta i jedan su od najstarijih klubova u Engleskoj, osnovani daleke 1884. godine. Kako sada stvari stoje, Tranmere bi možda mogao da ispiše nove stranice historije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA