5.5 C
Sarajevo
16.11.2024

“Staklena” glazura: Naučite da savršeno dotjerate tortu ili kolač

Torte i kolači sa sjajem naprosto očaravaju i izgledaju kao da su napravljeni samo za prikazivanje u izlogu. Međutim, uz malo truda svako može naučiti da napravi jedno takvo čudo u svojoj kuhinji.

Olga Noskova, ruska poslastičarka, na Instagramu ima profil sa fantastičnom galerijom ovako ukrašenih torti, krofni, kolača i mnogih drugih poslastica, a Ženski magazin objavljuje recept po kojem se glazura pravi.

  

 Sastojci:

- OGLAS -

– 20g želatina
– 120ml vode
– 300g glukoze
– 300g šećera
– 150ml vode
– 200g zaslađenog kondenzovanog mlijeka
– 300g čokolade (bele, crne, mlječne ili kombinovane)
– boja za hranu

Priprema:

- Advertisement -

1. Stavite želatin u vodu i sačekajte da naraste;

2. Prokuvajte glukozu, šećer i vodu;

3. Sklonite smjesu sa ringle, pa dodajte želatin;

4. Dodajte kondenzovano mlijeko;

5. Prelijte preko čokolade i putera da biste se riješili mjehurića (idealna temperatura je 35 stepeni);

Prateći ova uputstva, dobićete glazuru koju možete da prelijete preko torte. Kako biste dobili efekat mermera, koristite više boja za hranu.

 

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA