2.7 C
Sarajevo
16.11.2024

Nikad jednostavnija i ukusnija sladoled torta

Sastojci : 

250 g prhkih keksića
3 kašike rastopljenog maslaca
1.5 litra blago rastopljenog sladoleda (ukus po želji)
200 g bobičastog voća po izboru

Pripema: 

- OGLAS -

U blender stavite 10 komada keksa i obradite ih do finih mrvica. Dodajte maslac i miješajte u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Keks možete smrviti i oklagijom.

Mješavinu keksa i maslaca izlijte u posudu za pečenje veličine oko 22 cm sa dnom koje se može skinuti. Dnom merne posude ili čaše čvrsto pritisnite koru na dno posude. Na koru posložite osam cijelih keksića.

- Advertisement -

Na keks izlijte sladoled i gumenom špatulom nježno ga rasporedite po cijeloj površini.

Potom po sladoledu rasporedite voće. Tortu ostavite u zamrzivaču najmanje 8 sati, odnosno dok ne postane čvrsta.

Kako biste tortu sigurno izvadili iz lima, po spoljašnjem rubu lima prođite krpom ili sunđerom namočenim toplom vodom. Podignite dno lima zajedno s tortom, stavite je na tanjir za serviranje, pa isjecite.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA