Obratite pažnju na nabrojano i primijenite savjete prilikom pravljenja ovog jela.
Koristite željeznu tavu
Nju nikada ne biste trebali koristiti zato što će se kajgana zalijepiti za nju i nećete je moći dobro promiješati. Najbolje je da nabavite tavu s keramičkim premazom.
Pripremate kajganu na jakoj vatri
Ovaj korak je pogrešan zato što će kajgana biti previše suha. Zagrijte tavu na srednjoj vatri i smanjite je na nisku temperaturu kada dodate jaja.
Jaja mutite u tavi
Na ovaj način ćete ih neravnomjerno umutiti. Iz tog razloga je najbolje da ih dobro pomiješate u zdjeli pa tek onda stavite na tavu.
Predugo ih ostavite u tavi nakon što isključite šporet
Ovo ne trebate raditi zato što je dovoljna mala količina dodatne toplote da se kajgana promijeni, tj. osuši i stvrdne. Najbolje je da je odmah izvadite iz tave i pojedete.