Niste zadovoljni okusom kajgane koju ste pripremili? Vjerovatno pravite ove greške

Ukoliko niste zadovoljni okusom kajgane koju se pripremili, vjerovatno pravite neku od sljedećih grešaka.
 

Obratite pažnju na nabrojano i primijenite savjete prilikom pravljenja ovog jela.

Koristite željeznu tavu

Nju nikada ne biste trebali koristiti zato što će se kajgana zalijepiti za nju i nećete je moći dobro promiješati. Najbolje je da nabavite tavu s keramičkim premazom.

- OGLAS -

Pripremate kajganu na jakoj vatri

Ovaj korak je pogrešan zato što će kajgana biti previše suha. Zagrijte tavu na srednjoj vatri i smanjite je na nisku temperaturu kada dodate jaja.

- OGLAS -

Jaja mutite u tavi

 

Na ovaj način ćete ih neravnomjerno umutiti. Iz tog razloga je najbolje da ih dobro pomiješate u zdjeli pa tek onda stavite na tavu.

- OGLAS -

Predugo ih ostavite u tavi nakon što isključite šporet

Ovo ne trebate raditi zato što je dovoljna mala količina dodatne toplote da se kajgana promijeni, tj. osuši i stvrdne. Najbolje je da je odmah izvadite iz tave i pojedete.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA