2.7 C
Sarajevo
05.12.2024

Niste zadovoljni okusom kajgane koju ste pripremili? Vjerovatno pravite ove greške

Ukoliko niste zadovoljni okusom kajgane koju se pripremili, vjerovatno pravite neku od sljedećih grešaka.
 

Obratite pažnju na nabrojano i primijenite savjete prilikom pravljenja ovog jela.

Koristite željeznu tavu

Nju nikada ne biste trebali koristiti zato što će se kajgana zalijepiti za nju i nećete je moći dobro promiješati. Najbolje je da nabavite tavu s keramičkim premazom.

- OGLAS -

Pripremate kajganu na jakoj vatri

Ovaj korak je pogrešan zato što će kajgana biti previše suha. Zagrijte tavu na srednjoj vatri i smanjite je na nisku temperaturu kada dodate jaja.

- Advertisement -

Jaja mutite u tavi

 

Na ovaj način ćete ih neravnomjerno umutiti. Iz tog razloga je najbolje da ih dobro pomiješate u zdjeli pa tek onda stavite na tavu.

Predugo ih ostavite u tavi nakon što isključite šporet

Ovo ne trebate raditi zato što je dovoljna mala količina dodatne toplote da se kajgana promijeni, tj. osuši i stvrdne. Najbolje je da je odmah izvadite iz tave i pojedete.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA