17.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Novi make-up trend za 2019: Yoga skin

Dok efekt “staklenog lica” ima za cilj postizanje besprijekornog, blistavog i uglačanog tena, bez bilo kakvih neravnina i nepravilnosti, a #yogaskin osigurava sjaj i svježinu, samo sa puno prirodnijom završnicom. Baš zato će yoga skin hrabro predvoditi trendove 2019.

Sjaj koji ostavlja bez daha

Dinamičan i uzbudljiv, ovaj trend unosi živost i energiju na lice. Kreirala ga je makeup umjetnica Sara Hill s namjerom da stvori najbolju moguću verziju tena  bez naglašavanja “lažnog” savršenstva. Brzinom svjetlosti, njena tehnika je postala prava makeup senzacija na društvenim mrežama.

- OGLAS -

Uz yoga skin bit će dovoljno samo nekoliko minuta kako bi koža dobila hidratiziran, svjež i zdrav izgled; kao da si upravo završila sat yoge ili lagani fitness trening. Poenta nije u prekrivanju nesavršenosti, nego u zadržavanju prirodnog izgleda uz dodatak hiper-sjaja.

Upute za pripremu “yoga koktela”

- Advertisement -

Ne mijenjaj svoju dnevnu rutinu. Na prethodno očišćeno lice nanesi hidratantnu kremu. Neka je koža upije, a potom nanesi tanak sloj primera bez silikona, ili još bolje, dnevni booster.

Sad je vrijeme za pripremu “yoga koktela”. U manju staklenu ili plastičnu posudu istisni 3-4 pumpice svog omiljenog tekućeg pudera. Neka formula bude na vodenoj bazi, srednje prekrivne moći, prozračna i lagana.

Dodaj kap ulja za lice i kap tekućeg hightlightera zlatne nijanse. Spoji sve sastojke, a umjesto beauty blenderom ili kistom, pripremljeni miks nanesi prstima.

Masiraj lice kako bi pokrenula cirkulaciju, opustila mišiće i omogućila smjesi da što bolje prione. Nanosi sloj po sloj, sve dok ne budeš zadovoljna efektom. Bilo bi dobro da između svakog sloja pričekaš minutu-dvije kako bi koža upila i kako ne bi pretjerala s količinom. I to je sve – dobila si yoga skin look.

Napravi yoga skin miks ovisno o tipu svoje kože

Ako imaš suhu kožu, možeš dodati manju količinu hidratantne kreme koja će licu dati dodatnu vlažnost. Za bolju hidrataciju preporučujemo ti korištenje booster-a umjesto klasičnih primera. Ako imaš masnu kožu, u miks možeš staviti malo više pudera.

Dodatni savjeti:

– Ukoliko je potrebno dodatno prekrivanje, na kritičnim mjestima ublendaj tekući korektor ili nanesi puder u stiku. Koristi mekani kist kako bi dobila što prirodniji efekt.

– Ako koristiš fiksator šminke, neka bude onaj bez alkohola.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA