11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Pravila oblačenja koja bi svi trebali poznavati

Portal Bright side je napravio mali vodič kako bi neke odjevne predmete trebalo oblačiti ili usklađivati sa drugima. Istakli su osnovna pravila koja ćre vam pomoći da u svakom momentu izgledate besprijekorno.

Na pitanje kako nositi sako, odgovor je jednostavan. Od dva ili  tri dugmeta, ponuđenih na skoro svakom sakou, kada stojite zakopčajte samo jedno, i to ono u sredini. Prvo dugme, ili ono iznad srednjeg možete zakopčati po potrebi ili htijenju, ali ono posljednje ili ono ispod srednjeg dugmeta ne zakopčavajte nikada.

Ako ste žensko, a nosite košulju, ne biste trebali raskopčavati više od prva dva dugmeta na području prsa. 

- OGLAS -

Pri stavljanju nakita pripazite da ne stavite “previše”. Naime, i pri nošenju nakita vrijedi pravilo manje je više. Tako da, ako slučajno u isto vrijeme poželite staviti prsten, narukvicu, ogrlicu i naušnice, taj broj obavezno smanjite na kombinaciju od dva predmeta. Da li će to biti naušnice i prsten ili narukvica i ogrlica, izbor je na vama, ali nipošto nemojte staviti sve odjednom.

Ako nosite kratku haljinicu iznad koljena, vodite računa o tome da u isto vrijeme ne otkrivate previše dekoltea, kako bi ta odjevna kombinacije izgledala prefinjeno.

- Advertisement -

Ukoliko ste muško, a utrpate košulju u hlače, obavezno stavite kaiš.

Ostala pravila oblačenja, koja bi svi trebali znati pogledajte ovdje:

Video: Bright side

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA