10 C
Sarajevo
18.10.2025

Recept iz Marakeša: Povrće na “novi” način

Priprema: 

U veću šerpu stavite slatki krompir iseckan na kockice, plavi patlidžan, zelenu i crvenu papriku, šargarepu, crni luk, tri kašike maslinovog ulja – propržite kratko, a zatim dolijte malo vode i ostavite da se krčka oko pet minuta.

U tiganj srednje veličine stavite tri kašike maslinovog ulja, beli luk, kurkumu, kari, cimet, so i biber, pa na vatri srednje jačine pržite oko tri minuta. Zatim to sipajte u šerpu sa povrćem, pa dodajte leblebije, bademe, tikvicu, suvo grožđe i sok od pomorandže. Krčkajte oko 20 minuta, neka šerpa bude poklopljena.

- OGLAS -

Zatim dodajte spanać i krčkajte još pet minuta, pa poslužite.

Sastojci: 

- OGLAS -

Jedan slatki krompir

Jedan plavi patlidžan

- OGLAS -

Jedna zelena paprika

Jedna crvena paprika

Dve šargarepe

Glavica crnog luka

Šest kašika maslinovog ulja

Tri čena belog luka

Kašičica kurkume

Kašičica karija

Kašičica mlevenog cimeta

¾ kašičice soli

¾ kašičice mlevene paprike

400 grama leblebija

Četvrtina šolje badema

Jedna manja tikvica

Dve kašike suvog grožđa

Šolja soka od pomorandže

280 grama spanaća

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA