Priprema:
U veću šerpu stavite slatki krompir iseckan na kockice, plavi patlidžan, zelenu i crvenu papriku, šargarepu, crni luk, tri kašike maslinovog ulja – propržite kratko, a zatim dolijte malo vode i ostavite da se krčka oko pet minuta.
U tiganj srednje veličine stavite tri kašike maslinovog ulja, beli luk, kurkumu, kari, cimet, so i biber, pa na vatri srednje jačine pržite oko tri minuta. Zatim to sipajte u šerpu sa povrćem, pa dodajte leblebije, bademe, tikvicu, suvo grožđe i sok od pomorandže. Krčkajte oko 20 minuta, neka šerpa bude poklopljena.
Zatim dodajte spanać i krčkajte još pet minuta, pa poslužite.
Sastojci:
Jedan slatki krompir
Jedan plavi patlidžan
Jedna zelena paprika
Jedna crvena paprika
Dve šargarepe
Glavica crnog luka
Šest kašika maslinovog ulja
Tri čena belog luka
Kašičica kurkume
Kašičica karija
Kašičica mlevenog cimeta
¾ kašičice soli
¾ kašičice mlevene paprike
400 grama leblebija
Četvrtina šolje badema
Jedna manja tikvica
Dve kašike suvog grožđa
Šolja soka od pomorandže
280 grama spanaća