3 C
Sarajevo
27.04.2024

ASA Bolnica u Sarajevu s radom počinje 6. aprila!

Rukovodstvo ASA Bolnice, prve privatne opće bolnice u BiH danas je održalo press konferenciju te predstavilo izgled objekta u Sarajevu te je tom prilikom najavljeno i zvanično otvaranje.

ASA Bolnica će prema najavi s radom početi 6. aprila.

ASA Bolnica će na samom početku svog rada brojati oko 200 uposlenika koji su već prošli fazu specijalizacije i obuke. Obuka medicinskog osoblja vršena je prema standardima Opće bolnice Beč i Medicinskog Univerziteta u Beču.

- OGLAS -

Ranije je saopćeno kako će fokus ASA Bolnice, prije svega, biti na brzoj i detaljnoj dijagnostici, efikasnom ambulantnom tretmanu te rutinskom izvođenju operativnih zahvata.

Iz bolnice je rečeno kako će usluge biti dostupne 24 sata. Direktor bolnice Rasim Jusufović je kazao kako će bolnica imati kapacitet od 170 bolničkih kreveta kao i 10 operacionih sala.

U intervjuu za Klix.ba u oktobru 2022. godine, Jusufović je rekao kako ASA Bolnica ima namjeru da postane univerzitetska bolnica.

Ono što se posebno ističe za ovu bolnicu jeste sistem komunikacije pacijenta s porodicom.

“Porodica u svakom momentu zna u kojoj fazi procedure, liječenja, tretmana, dijagnostike se nalazi voljena osoba, roditelj ili bilo ko drugi”, poručili su iz uprave.

Kada je u pitanju samo plaćanje, s obzirom da je riječ o privatnoj bolnici, direktor Rasim Jusufović je još ranije kazao da će se usluge plaćati od strane pacijenata na način djelomično javnim fondovima, djelomično privatnim plaćanjima, a u najvećem dijelu kroz dobrovoljno zdravstveno osiguranje.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA