15.5 C
Sarajevo
04.10.2024

Nermin Hodžić: “Kad pobijedim, preporodit ću Ilijaš! Briga za svakog čovjeka je ključ uspjeha!” 

Nermin Hodžić, kandidat SDA za načelnika Ilijaša, obećao: “Bit će puteva i pravit ćemo ih, ali je najbitnije da tim putevima ima ko hodati!”

Hadžifejzović: “Bilo je dosta osporavanja u vezi sa diplomom. Možeš to objasniti?” 

Hodžić: “Okončao sam studij u Iranu davno, 1998. godine, kao jedan od najboljih studenata! Vrlo brzo sam usavršio perzijski, ali sam imao udes i bio sam nepokretan. Iz tih razloga tek sam 2013. godine otišao po diplomu! Povod za takve priče je moja kandidatura. Protivnici se koriste spinovima! Zato sam i došao kod Vas da pokažem ovu originalnu diplomu! Ima i prijevod; diploma je izdata 2013. Tu sam diplomu priložio na Fakultetu političkih nauka, a proces nostrifikacije može trajati uporedo sa studijem! Odbranio sam magistarski ove godine, a nostrifikacija je već bila stara dvije-tri godine! Moji protivnici dovode u pitanju validnost mog rada jer sam nostrificirao diplomu prije nekoliko godina! Čitav život radim na mjestu na kojem se traži VSS. Nek organi rade svoj posao!

Hadžifejzović: “Zanimljiva je utakmica u Ilijašu, jedan na jedan. Zašto je Ilijaš toliko dramatičan i zašto je Sarajevu i strankama toliko stalo do pobjede u Ilijašu?” 

- OGLAS -

Hodžić: “Nemam precizan odgovor. Ilijaš je danas općina na periferiji Sarajeva. Mjesna zajednica ‘Srednje’ teritorijalno veća od Vogošće. Zahtjevna je općina zbog infrastrukture. U posljednjih dvanaest godina doživjela je i ekonomski i drugi razvoj! U Ilijašu zadnjih deset godina realizovali su se projekti od šezdeset miliona KM! Ilijaš je najmlađa općina u KS; imamo najveći udio mlade populacije! Ilijaš je prvi poljoprivredni proizvođač u KS! To je jedina općina koja ima pozitivan vanjskotrgovinski bilans, čak dvjesta posto! Ljudi se doseljavaju, stanogradnja se širi! Imamo trista-četiristo izgrađenih i stanova u izgradnji!

Hadžifejzović: “Šta ti je vizija, plan, projekt?” 

- Advertisement -

Hodžić: “Prioritet: nastaviti dosadašnji razvojni trend! Korigovati određene stvari, da ubrzamo određene procese koji su postali administracijski usporeni! Dinamiziranje procesa, uvođenje savremenih tehnologija i davanje prilika mladima! Građani najnezadovoljniji javnim prijevozom! Završetak infrastrukturnih projekata, rješenje ključnog saobraćajnog problema! Rješenje drumskog saobraćaja! Pitanje mladih moramo riješiti i moramo im posvetiti posebnu pažnju, da realizujemo projekte koje smo pripremili za njih. Kulturni život u Ilijašu smo preporodili! Briga za svakog čovjeka i komunikacija je ključ!

CIJELO GOSTOVANJE NERMINA HODŽIĆA, KANDIDATA ZA NAČELNIKA ILIJAŠA (SDA), POGLEDAJTE U VIDEOPRILOGU.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA