16.6 C
Sarajevo
29.04.2024

Amer Hiroš nakon derbija: Želim da se izvinim saigračima i svim navijačima na nesmotrenom potezu

Sinoć je na Grbavici završen sarajevski derbi u okviru 26. kola WWin ligi Bosne i Hercegovine, okršaj između Željezničara i Sarajeva, koji je završen rezultatom 0:0. 

Utakmicu su obilježili crveni kartoni, a za prvih 45 minuta meča viđena su čak tri isključenja. Prvo je Amer Hiroš zaradio crveni karton nakon udarca u lice jednog od veznjaka Bordo tima. Potom, Kyeremeh je iskoristio svoju brzinu, ali je oboren od strane Cocalića, što je rezultiralo drugim crvenim kartonom. Na kraju prvog poluvremena, navodno je Slaviša Radović udario Semira Štilića u tunelu što je rezultiralo direktnim crvenim kartonom.

Hiroš se obratio navijačima i javno se izvinio: “Želim da se izvinim saigračima i svim navijačima na nesmotrenom potezu. Dijete sam Želje i gradski derbi mi je od velikog značaja, veliki broj mojih prijatelja je na tribinama i bio sam silno motivisan kao i prethodni derbi. Nisam imao namjeru udariti igrača u lice, ali snosim odgovornost i prihvatam posljedice. Molim navijače na zajedništvo, da podrže ekipu i da ostvarimo trenutni cilj”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA