10.5 C
Sarajevo
03.05.2024

Barcelona optimistična oko transfera: Dani Olmo na listi želja

Španjolski El Mundo Deportivo izvještava da je Dani Olmo jedan od prioriteta FC Barcelone za ljetni prijelazni rok, a u srijedu su se sastali igračevi agenti Juanma López i Andy Bara, otac Miquel Olmo te Deco, sportski direktor Kluba.

Među dvije strane vlada dobra harmonija, a u Barçi raste optimizam po pitanju realizacije ovog transfera.

25-godišnji Olmo, koji može igrati na pozicijama ofanzivnog veznog, lijevog i desnog krila te “lažne” devetke, ima važeći ugovor s RB Leipzigom do 30. juna 2027. godine, s otkupnom klauzulom od 60 miliona eura.

- OGLAS -

Njemački klub ne želi spomenutu klauzulu sniziti niti za jedan euro, što su svjesni i u vodstvu Blaugrane, no nadaju se da će, koristeći dobar odnos igračevih agenata i njegovog sadašnjeg kluba, uspjeti postići dogovor oko plaćanja obeštećenja u ratama.

Barçina intencija je završiti ovaj posao prije Evropskog prvenstva, s obzirom na to da bi moglo biti puno više ozbiljnih interesenata za Olmovo dovođenje po završetku ovog takmičenja. Trenutno interes za njegovo dovođenje još pokazuju Manchester United i Bayern.Barçina intencija je završiti ovaj posao prije Evropskog prvenstva, s obzirom na to da bi moglo biti puno više ozbiljnih interesenata za Olmovo dovođenje po završetku ovog takmičenja. Trenutno interes za njegovo dovođenje još pokazuju Manchester United i Bayern.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA