22.7 C
Sarajevo
23.09.2024

Bivši lider Francuske prozvao Mbappe: “Pao je u iskušenje da je trava zelenija drugdje“

Bivši francuski predsjednik, desničar Nicolas Sarkozy izjavio je da ne razumije način na koji je fudbaler Kylian Mbappe napustio klub Paris Saint Germain da bi otišao u Real Madrid, prenio je francuski list “Parisien”.

Sarkozy veliki simpatizer i navijač PSG-a, koji redovno prisustvuje utakmicama tog kluba na stadionu Park prinčeva, rekao je da mu je „teško da razumije kako je Mbappe napustio“ pariški klub pošto je tamo proveo brojne godine.

„Kylian je bio sedam godina u klubu (PSG), i to ne treba da zaboravimo. Svojom igrom nam je priredio izuzetne emocije. Međutim, pao je u iskušenje da je trava zelenija drugdje“, rekao je Sarkozy za list.

- OGLAS -

Bivši francuski predsjednik je dodao da razume Mbappeovu želju da ode, kako bi ispunio svoj san, ali da „teško razumije kako je to sproveo“.

List Parisien ocjenjuje da je takva izjava neobična pošto je Sarkozy ranije hvalio francuskog napadača.

- Advertisement -

Mbappe, koji je bio kapiten francuske fudbalske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, prije tri mjeseca je prešao u Real Madrid, ali je u finansijskom sporu sa svojim bivšim klubom.

Francuski igrač traži na sudu od PSG 55 miliona eura, pošto tvrdi da posljednjih mjeseci u pariškom klubu nije dobio platu i bonuse kao ostali igrači. PSg odbija da plati tu sumu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA