16.6 C
Sarajevo
29.04.2024

Boje BiH brane dva predstavnika na Balkanskom prvenstvu u Nikšiću

Danas se održava Balkansko prvenstvo u polumaratonu, a boje Bosne i Hercegovine na ovom prvenstvu branit će Emir Hastor i Ilija Jukić iz Tomislavgrada.

Na Balkanskom prvesntvu nastupit će reprezentacije iz 18 država, te će učestvovati oko 800 takmičara.

 – Čast mi je predstavljati svoju zemlju. Poziv iz Atletskog saveza BiH stigao je prošle sedmice, tako da smo dio reprezentacije, ja kao atletičar uz Iliju Jukića iz Tomislavgrada dok je Zaim Šuman, predsjednik AK Goražde službeni predstavnik saveza. Ovo je izuzetno jako takmičenju na kojem će nastupiti najbolji atletičari iz Turske, Grčke, Rumunije i drugih zemalja – rekao je Hastor.

- OGLAS -

Emir Hastor je dobio poziv za učešće na ovom turniru nakon sjajnih rezultata i njegovog napornog rada. Hastor je inače aktuelni prvak BiH maratonu i prvak FBiH na 10.000 metara na stazi.

 – Prošle godine nisam učestvovao na ovom Balkanskom prvenstvu zbog maratona u Berlinu i ovo jeste izazov jer svaka selekcija sutra će u Nikšiću imati po tri – četiri predstavnika, a jedino iz BiH dva. Konkurencija nam je izuzetno jaka jer će tu biti vrhunski sportisti svjetske atletike, ali mi ćemo dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat i dostojno predstavimo BiH – kazao je za kraj Emir Hastor.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA