15 C
Sarajevo
02.07.2024

Crvena furija napunila mrežu Gruzije u drugom poluvremenu i plasirala se među osam najboljih reprezentacija na Euru 2024

U okviru osmine finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj sastali su se Španija i Gruzija, a krajnji rezultat utakmice je 4:1 u korist Španije što im je omogićilo plasman u četvrtfinale.

Start utakmice pripao je trostrukim prvacima Evrope, a prvu ouzbiljniju šansu je imao Pedri koji je bio u šansi 1 na 1, ali nije uspio da savlada Mamardashvilia. Imao je i Yamal u 7. minuti šansu, ali njegov udarac je završio preko gola.

Sjajnu priliku je imao i Morata nakon kornera, ali sjajni Mamardashvili nije dozvolio da “Crvena furija” dođe do vodstva. Ipak Gruzija to kažnjava i u 17. minuti dolazi do vodstva autogolom Le Normanda, koji je nakon jednog centrašuta loptu ubacio u vlastitu mrežu.

- OGLAS -

U 26. minuti Pedri je uputio jedan udarac koji je završio preko gola, te nije ugrozio čuvara mreže Gruzije.Španija je nastavila sa napadima, a Gruzija preko tranzicije pokušavala da dođe do povećanja rezultata.

Nakon sjajni odbrana Mamaradashvila u par navrata, Rodri dolazi do šanse u kojoj jako precizno gađa i postiže gol za izjednačenje. Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnih prilika te je ostalo 1:1.

- Advertisement -

Sjajni Mamardashvili se istekao i u 33. minuti kada je Cucurella šutirao sa 20-ak metara, a sjajni golman je to odbranio.

Drugo poluvrijeme je “Crvenoj furiji” donijelo preokret preko Fabiana Ruiza, a prije toga je Mamardashvili imao sjajne intervencije, ali ipak nije uspio da sve pokušaje Španije odbrani. U nastavku Španija je nastavila da napada, a Gruzija je čekala priliku za kontru.

Španija je nakon velikog broja prilika i udaraca prema golu Gruzije došla do povećanja prednosti preko Williamsa koji je sjajnim prodorom postigao gol za 3:1. Dani Olmo nakon što je ušao sa klupe postiže gol sa konačnih 4:1.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA