12 C
Sarajevo
27.04.2024

Dino Beganović odnio prvu pobjedu u Melbourne Feature utrci formule 3

Vozač PREMA Racinga Dino Beganović (20) pokazao je pravo umijeće i odnio prvu pobjedu u Formuli 3 na nedjeljnoj utrci u Melbournu.

Član Ferrari Driver Academy oduševio je nevjerovatnom brzinom nakon trećeg starta i pažljivo čekao pravi trenutak da izabere saigrača Gabriella Minia i Tridentovog čuvara motke Leonarda Fornarolija, nakon čega je odnio pobjedu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Formula 3 (@fiaf3)

Iako je Fornaroli na početku držao vodstvo i nakon prvog kruga vodio 1,3 sekunde, a Beganović bio na trećem mjestu, njegova prednost je neutralizirana sigurnosnim automobilom, koji je prošao nakon sudara Tommy Smitha i Joseph Loakea.

- OGLAS -

U 14 krugu Beganović je brzo sustigao Fornarolija, te je preuzeo vođstvo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Scuderia Ferrari Driver Academy (@ferraridriveracademy)

Iako na samom startu Beganović nije uspijevao da napravi ogromnu razliku i Fornaroli mu je bio za petama, to mu je pošlo za rukom u pretposljednjem krugu i odnio pobjedu za 1,6 sekundi, pošto prethodno nije završio na bodovnim mjestima ni u jednoj od prethodne tri trke.

“Sjajan je osjećaj pobijediti u Melbournu i ovako se vratiti nakon Bahreina, odnio sam vrlo dobre bodove, stoga sam izuzetno zadovoljan današnjom utrkom, u kojoj je, ako se ne varam, bilo važno i upravljanje i najbrži krug. Dakle, odličan osjećaj pred malu pauzu”, rekao je Beganović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA