19 C
Sarajevo
02.05.2024

Disciplinska komisija FSBiH odgađa izricanje kazne Zrinjskom, Plemići s podrškom protiv Sarajeva?

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine danas neće izreći kaznu mostarskom Zrinjskom zbog divljanja navijača nakon mostarskog derbija protiv Veleža (1:0).

Prema nezvaničnim informacijama, Disciplinska komisija FSBiH zatražila je izjašnjenje Mostaraca o onome što se događalo prošle subote na stadionu Pod Bijelim brijegom. Tek nakon što stigne očitovanje, bit će izrečena i kazna, koja će vjerovatno glasiti – jedna utakmica bez publike i novčana do 10.000 KM.

Ispostavi li se ova informacija tačnom, Zrinjski će naredne srijede imati podršku sa tribina u derbiju protiv Sarajeva, a suspenziju tribina “odradit će” protiv nekog drugog protivnika (Široki Brijeg i Tuzla City u prvenstvu, te Borac u finalu Kupa BiH), prenosi faktor.

- OGLAS -

Podsjetimo, Ultrasi, navijači Zrinjskog, nakon trijumfa njihovog kluba protiv Veleža (1:0) utrčali su na teren i obračunali se sa policijom. Navijači Zrinjskog su demolirali štand s kokicama Udruženja za Down sindrom Mostar, a tvrdim predmetima su gađali i autobus Veleža prilikom napuštanja stadiona Pod Bijelim brijegom, prenosi sportcentar.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA