15 C
Sarajevo
27.07.2024

Đurbuzović uoči okršaja s Borcem: Idemo na pobjedu zbog naših navijača

Željezničar će u okviru posljednjeg kola WWin lige Bosne i Hercegovine na svojoj “Grbavici” dočekati banjalučki Borac.

Iako ova utakmica ne nosi nikakav rezultatski značaj (Željezničar je izborio opstanak, Borac je osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine) svejedno privlači veliku pažnju. Riječ je, prije svega, o okršajima starih rivala. Željezničar je u posljednjih pet utakmica ubilježio četiri pobjede, dok je Borac do svoje treće titule došao uz ogromnu pomoć sudija. Kao “šlag na tortu”, navijači Željezničara su najavili ogromnu podršku sa kojom će pokušati da “Grbavicu” i ove sezone učine najposjećenijim stadionom. Sve ovo nam garantuje pravi fudbalski spektakl u nedjelju, 26. maja, od 17:00.

Uoči ove utakmice izjavu za javnost dao je i šef stručnog štaba Željezničara, Dino Đurbuzović. Iskusni trener je najprije pohvalio sampouzdanje njegove ekipe.

- OGLAS -

“Sigurno da smo u jednom izuzetno dobrom i kvalitetnom nizu, imamo samopouzdanje, igrači su došli na onaj nivo što našim navijačima odgovara i nama svima”, rekao je Đurbuzović, a potom se osvrnuo i na rivala iz Banje Luke:

“Igramo utakmicu protiv ekipe koja je prvak Bosne i Hercegovine, jako kvalitetna ekipa, ekipa koja zna šta hoće. Mislim da se mi moramo skupiti i ne pokvariti ovaj niz.”

- Advertisement -

Đurbuzović je, ipak, istaknuo da je cilj njegove ekipe jasan i da će dati sve od sebe da se “revanširaju” svojim navijačima.

“Mi ćemo ići na pobjedu zbog naših navijača koji će doći u velikom broju, to je maksimalna podrška, navijači nas bodre na sve strane i mi se nekako moramo revanširati. Dat ćemo sve od sebe da pokušamo pobijediti”, rekao je Đurbuzović.

Otkrio je potom da ima i određenih problema oko sastavljanja igračkog kadra za sutrašnju utakmicu, ali da vjeruje u svoju ekipu.

“Imamo povrijeđenih igrača, još ne znamo zdravstveno stanje za sve, pojedini će se oporaviti, pojedine još uvijek čekamo pa da onda napravimo pravu ekipu. I oni koji igraju i oni koji ne igraju, svi smo zajedno, bir smo i to je najveća dobit Želje i nadam se da ćemo i dalje tako raditi”, zaključio je Đurbuzović.

Podsjetimo, utkamica 33. kola između Željezničara i Borca igra se u nedjelju, 26. maja, od 17:00 na Stadionu “Grbavica”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA