33.8 C
Sarajevo
19.06.2024

Dončić oprezan poslije velike pobjede, posebne riječi imao za Irvinga

Luka Dončić odigrao je još jednu maestralnu partiju i njegov Dallas je slavio protiv Minnesote, te poveo sa 3-0 u seriji finala Zapadne konferencije.

Dallas je poslije dva breaka pred svojim navijačima pobijedio Minnesotu sa 116:107, a Dončić i Irving su imali po 33 poena.

„Kažemo, samo još jedna, potrebna nam je još jedna pobeda. Ništa nije gotovo. Imaju sjajan tim, tako da ništa nije gotovo. Moramo do još jedne pobjede, i ako je uspijemo u tome, onda nas čeka odmor“, kaže Dončić.

- OGLAS -

Minnesota se neće predati, ali jasno je da je Dallas veoma blizu velikom finalu sa Bostonom, koji također ima prednost od 3-0 u seriji protiv Indiane.

„Ne znam šta da kažem, ali osjećaj je sjajan. Moramo da mislimo na sljedeći meč. Moramo da igramo sa istim mentalitetom. Neće se predati. Nema šanse! Moramo da se pripremimo za sljedeći susret“, izjavio je Dončić.

- Advertisement -

Posebne riječi imao je Slovenac za Irvinga, koji mu je cijele sezone desna ruka.

„Zato ga neki zovu, ‘gospodin Četvrta četvrtina, zar ne? Rođen je za tu situaciju. Za ‘clutch’ situacije. Tako da je na nama samo da mu dodamo loptu. Nevjerovatno je što ga imamo u timu. Učiti od njega svakog dana, uvijek nosi pozitivnu energiju“, dodao je Dončić.

Minnesoti nije „upalila“ taktika sa udvajanjem.

„Pokušavaju da dupliraju na meni cijelu utakmicu. Na Irvingu isto, ali to nas čini boljim. Svako ima loptu, svi igraju. Ovo je zadivljujuća pobjeda. Došli smo do ivice i postizali smo koševe“, zaključio je slovenački košarkaš.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA