20.5 C
Sarajevo
19.10.2024

Džeko otkrio najbolniji trenutak: “Ne mogu ni da gledam”

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je govorio o utakmici između Rome i Intera koja se igra ovog vikenda. 

Džeko je nastupao sa velikim uspjehom za oba kluba. Na početku se osvrnuo na Žozea Murinja (Jose Mourinho) s kojim je kratko sarađivao u Romi, prije nego što im se putevi spojili u Fenerbahčeu. 

– Murinjo? Da vam kažem istinu. Radio sam s njim mjesec dana u Romi prije nego li sam otišao u Inter. Nije bio sretan zbog mog odlaska i napravio je sve da to i osjetim. Bilo je stvari koje nisu ovisile o njemu kao ni o meni u to vrijeme – rekao je Džeko i zatim nastavio dalje:

- OGLAS -

– Žoze je vrhunski čovjek i vrhunski trener s nevjerovatnom harizmom. Čak i kad mi je bio protivnik, kada on govori, ja sam ga rado slušao. Njegova riječ ima nevjerovatnu težinu te mi je veoma drago što me trenira u Fenerbahčeu.

Otkrio je proganja li ga poraz u finalu Lige prvaka s Interom, kada ih je Mančester siti porazio (1:0).

- Advertisement -

– Naravno da je velika tuga nakon tog meča, svako malo se pojavi akcija gola Sitija na Instagramu i odmah pređem rukom preko ekrana, ne mogu ni da gledam. Taj meč je ostavio velike posljedice na mene, imao sam snažan osjećaj da smo uspjeli, ali na kraju nismo pa imam gorak ukus u ustima – istakao je Džeko. 

Govorio je i o prvoj utakmici Rome i Intera u dresu “Nerazura”.

– Sjećam se kada sam igrao prvu utakmicu na Olimpiku otkako sam prešao u Inter, pobijedili smo 3:0 i ja sam pogodio. Možda se nije vidjelo iz vana, ali sam gorio iznutra. Osjetio sam da su navijači oba tima na mojoj strani, vratio sam se na Olimpiko, to je bio moj stadion, moja kuća, veoma jaka emocija koju nisam dotad osjetio – rekao je Džeko i zatim istakao da je mogao napustiti Romu poslije prve godine u Italiji.

– Bio sam kritikovan od starta, ali srećom nikada nisam odustao. A mogao sam, znate li? Mogao sam otići nakon prve godine u Italiji, to bi bio najlakši izbor, drugi na mom mjestu bi to uradili, ali ja sam želio pokazati ljudima da to nije pravi Edin. Rekao sam sebi da ostajem i ne želim da se moje iskustvo u Italiji završi na taj način. Rezultat svi znate.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA