15 C
Sarajevo
20.09.2024

Alegri: Mesi je stimulans za Ronalda, ne znam koliko ćemo još dugo uživati u njihovim igrama

Juventusov trener Masimilijano Alegri pod stalnim je pritiskom italijanske nogometne javnosti.

Smjenjuje se gotovo svakodnevno, a Italijani na klupi torinske ekipe ponovno žele vidjeti Antonija Kontea, koji je bez kluba nakon otkaza u Čelsiju prošle godine.

– Novinari imaju pravo pisati ono što vide i čuju. Ali uvijek iste stvari, redovno se piše kako odlazim, a ja sam ovdje već pet godina. Imat ćemo idućih mjesec sastanak u klubu na kojem ćemo odrediti smjernice za narednu sezonu. Prvo ću se vidjeti s predsjednikom, moram čuti kakve su njegove ideje. Juventus mora biti u igri za sve trofeje – kazao je Alegri.

- OGLAS -

Juventus očekuje teška utakmica s Torinom. Kristijano Ronaldo nije u nekoj bajnoj formi, ali zabio je u prošlom kolu Interu. Još se traži nakon povrede, a Alegri smatra da će Portugalac imati još jedan motiv više.

– Leo Mesi je sjajan stimulans za Kristijana Ronalda. Argentinac je došao do 600 golova, a Kristijano sada ima derbi i želi ga nadmašiti. Ne znam koliko ćemo još dugo moći uživati u igrama Ronalda i Mesija, ali znam da će, kada prestanu igrati, biti teško pronaći neke nove igrače koji će biti na tom nivou – smatra Alegri.

- Advertisement -

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA