11.6 C
Sarajevo
16.09.2024

Amar Osim :Nismo razmišljali o “minusu”, neizlazak u Evropu bio bi veliki udarac

Ekipa Željezničara danas je otputovala u Semberiju, gdje će boraviti do nedjeljne utakmice protiv Radnika iz Bijeljine.

Trener Plavih Amar Osim, povratnik na klupu Želje, protiv Radnika će imati zvanični debi. On zna šta ga očekuje u narednom periodu, naročito zbog lošijih vremenskih uvjeta, a samim time i terena.

“Nije isto igrati na lošem i dobrom terenu definitivno. Nama je važnije da ponovimo pristup i ozbiljnost koju smo pokazali u pripremnim utakmicama. Ako to uspijemo bit ćemo zadovoljni. Neću reći da nam to garantuje bilo šta, ali bez toga ne možemo ništa” – rekao je Osim danas novinarima na Grbavici.

- OGLAS -

Teren i vrijeme, više teren nego vrijeme, utječu na taktiku i sve ostalo. Znamo gdje igramo, znamo za koje smo se prvenstvo pripremali. Znamo da ćemo svaku drugu utakmicu igrati na terenima koji nisu toliko dobri. Ovaj naš je odličan, u gostima su najčešće tereni slabiji – dodao je Osim.

Željo u proljetni dio prvenstva ulazi sa mnogo promjena. Kako u menadžmentu kluba, tako i igrračkim.

- Advertisement -

“Počet ćemo prvenstvo sa igračima koji su završili prošlo prvenstvo. Nadamo se da su svi koji su tu zdravi. Neki novi koji nisu spremni će dobijati manju minutažu za početak” – poručuje Osim.

Željezničar je u ovom momentu četvrti na tabeli Premijer lige BiH. Zaostakak za vodećim Sarajevom je 15 bodova, pa na Grbavici u ovom momentu ne razmišljaju o borbi za titulu.

“Realno preveliki zaostatak. Nismo razmišljali da se pokušamo umiještati u takvo nešto. Naš cilj ove godine treba biti Evropa. Da uđemo kako god. Naši klubovi dobrim dijelom finansijski zavise od izlaska u Evropu. Željo kao klub igra zadnjih 10 godina Evropu, kada ne bi izborili ovoga puta, bio bi to veliki udarac za nas. Imamo još par ekipa koje se s nama bore, još 14 kola i ako budemo bolji, to ćemo ostvariti” – kaže Osim.

Utkamica između Radnika i Željezničara igra se u nedjelju od 14.30 sati, a glavni arbitar će biti Goran Paradžik iz Ljubuškog.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA