16.6 C
Sarajevo
08.09.2024

Arsenal dogovorio transfer senzacije sa Eura

Vicešampion Engleske je ponudio obeštećenje vredno 40 miliona eura, uz još pet koji su uslovljeni bonusima.

Fudbaler Bologne Riccardo Calafiori mogao bi vrlo brzo da bude predstavljen kao novo pojačanje Arsenala. Britanski Athletic i Sky Sports tvrde da su pregovori u završnoj fazi i da je dogovor postignut.

Vicešampion Engleske je ponudio obeštećenje vredno 40 miliona eura, uz još pet koji su uslovljeni bonusima.

Menadžer Arsenala Mikel Arteta želi da pojača sastav dovođenjem fudbalera koji može da igra kao štoper i lijevi bek, pošto je upravo na toj strani odbrane imao najviše problema.

- OGLAS -

Početkom minule sezone je tešku povredu doživio polivalentni Jurren Timber, kom je Španac namijenio ulogu startera, pa su se kraj lijeve aut linije smjenjivali Japanac Takehiro Tomiyasu, poljski štoper Jakub Kiwior i reprezentativac Ukrajine Oleksandr Zinčenko.

Calafiori iza sebe ima izvrsnu sezonu u Bologni, koja se pod vodstvom sada već bivšeg trenera Thiaga Motte domogla plasmana u Ligu šampiona.

- Advertisement -

Ovaj 22-godišnjak je lijevonog i prilično nekarakterističan defanzivac – snažan, brz, ali i dovoljno tehnički potkovan ne bi li pružao nezanemarljivu podršku ofanzivcima. Naročito se istakao na minulom Euru svojim prodorima kroz centralni dio terena.

Arsenalu bi sve to izuzetno koristilo jer već u svojim redovima ima “tradicionalnije“ štopere Williama Salibu i Garbiela Magallaesa, kao i svesposobnog desnog beka Bena Whitea.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA