12.7 C
Sarajevo
19.09.2024

Bakir Tiro iz Beča: Ovdje je invazija naših navijača. Oko 20.000 plavo-žutih se očekuje na stadionu

Direktno iz Beča, među mnogobrojnim navijačima Bosne i Hercegovine nalazi se i sportski novinar Bakir Tiro koji je u telefonskom razgovoru za naš portal kazao kako je atmosfera u Austriji odlična te da se po nekim prognozama očekuje čak i veći broj naših navijača na stadionu u odnosu na navijače Austrije.

“Atmosfera je prava fudbalska u Beču. Ovdje je istinska invazija naših navijača. Očekuje se da će i na stadionu biti do 20.000 navijača. Okupiran je centar Beča od ranih jutarnjih sati. Bukvalno ne možete sresti Austrijance. Atmosfera je super, bez incidenata. Igrači su se fotografisali s navijačima”, kazao je Tiro, te nastavio:

“Svi se nadaju najboljem te da ćemo stvoriti dobar rezultat i ostati na prvom mjestu te se plasirati u naredni krug takmičenja. Većih promjena u sastavu ne bi trebalo biti. Svi vjeruju da se može ostvariti dobar rezultat. Austrija je pod dotatnim pritiskom jer moraju pobjediti sa odgovorajaućom gol razlikom. Oni nas moraju što prije napasti ako žele zabiti gol, a tako će se stvoriti prostor za naše igrače, Džeku prije svega, a posebno krila”, istakao je Tiro.

- OGLAS -

Naša reprezentacija je do sada pobjeđivala minimalnim rezultatima ali ono što je najvažnije, izvukli smo maksimalan broj bodova.

“Naših navijača prema podacima fudbalskog saveza Austrije je oko 20.000 i nemaju svi ulaznice. U savezu Austrije je bio jedan problem jer su ostavili 2700 ulaznica za naš sektor ali je to odavno prodano bilo u Sarajevu. Međutim, karte namijenjene za navijače Austrije pokupovali su naši navijači. Strah ih je kako će se to sve organizovati, prije svega sa sigurnosnog aspekta. Naši će imati ako ne veću, onda ravnopravnu podršku”, zaključio je Tiro.

- Advertisement -

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA